Tomtene

Vi har flere flotte tomter til salgs

Tomtene
 

Båthavna

Båthavna
 

Hyttefeltet fra sjøen

Hyttefeltet fra sjøen

Å sikre alderdom

Overskriften er ikke tilfeldig. Det er det ekteparet Thorsen, Arve og Haldis har gjort. Ekteparet fra Kristiansund. Ingeniøren fra Aker og barnehageassistenten fra Blåskjellet.
Hytta har de hatt i tre år, og i fjor fant de ut at det var bedre å eie enn å leie.

VIKTIG Å LEGGE INN TITTEL PÅ BILDE

-Hva slags hytte er dette Arve?
-Saltdalshytte, forholdsvis lita, men godt utnyttet med blant annet hems og totalt 8 sengeplasser. Uteplass med grillhytte som vi også bruker om vinteren. Utsikt mot småbåthavna og fjorden.

Telegramstil og effektivt fra ingeniøren. Han ligger ikke på latsiden. Fire barn, seks barnebarn og enda to til på vei, er også fasiten når han gjør opp den familiære statusen.
-Barnebarn pleier som regel å være med når vi er her inne. Og de er med på det som skjer, både inne og ute. Sommer som vinter.

At familien Thorsen setter familieliv høyt er det ikke tvil om. Og, det var mye takket være sønnen Kjetil og kona Kari at de havnet her inne. Etter å ha vært med dem en rekke ganger, slo de til da muligheten bød seg for å skaffe seg noe eget her inne. Tidligere, "i sine unge dager" som de selv definerer det, hadde de hytte på Fladsetøya. (Frei). Denne følte de på mange måter ble for nært hjemmet, men avstanden hit inn til Klokkarbukta gir dem følelsen av et brudd fra hverdagen, og i så måte er et tilstrekkelig langt nok fra hjemmet.
- Vi bruker 45 minutter inn hit, og det er ikke mange fredagene vi ikke har dratt inn etter endt arbeidsuke. Tett innpå 400 overnattinger på tre år tyder på at Haldis og Arve trives på hytta.
- Her lader vi opp batteriene til en aktiv uke på jobb. Vi setter veldig stor pris på båthavna og båten og er ute på sjøen nesten hver helg med fisking og turer. Ellers har vi flott turterreng rundt oss.
Gjemnes har absolutt alt vi kan tenke oss av natur. Vi er på tur, hele året, og kan i høyeste grad kalle dette for ei helårshytte.

Selv på slike dager som i dag, når kvikksølvet kryper ned mot ti kalde, er hytta til Arve og Haldis preget av aktivitet. Det ligger en stabel av spill i veggseksjonen, mens et kryssord fra Hjemmet ligger halvferdig og venter på løsningsordet på stueordet. På kjøkkenet har Haldis satt inn et brett boller i ovnen, og tatt fram en boks vaniljesukker. Den hemmelige ingrediensen i bestemor-kakao alà Thorsen. Det ventes besøk av barnebarn også denne ettermiddagen. - Bare kjekt, roper Haldis fra kjøkkenet mens Arve finner 9 loddrett: annet ord for "menneskealder" - "generasjon".

- Har du noen favorittplass her på hytta da Arve?
Han ser seg litt rundt, men finner ikke svaret han leter etter.
-Jeg tror det må bli alle sider av hytta, vi følger etter sola.
Og med litt drahjelp lander ingeniøren på at svaret på spørsmålet må bli solveggen...

De anser seg som ferdige med hytta, og er veldig tilfredse med hvordan de har det her.
Både ute og inne.
- Sånn sett har vi ingen planer eller prosjekter knyttet til hytta. Ingen planer er vel planen.
Og det høres ut som et fantastisk flott utgangspunkt for noen som nærmer seg alderen da jevnaldrede sysler med tanken på pensjonisttilværelse... Store deler av den fasen i seniorene Thorsens liv vil nok tilbringes her inne, blant sjø, fjell og gode naboer. I ei hytte som oser av hjemlagde boller, kakao og trivsel. På tvers av generasjoner.

Og skulle jeg stilt sist ankomne barnebarn samme spørsmål som bestefar fikk;
- har du en favorittplass her på hytta, tror jeg svaret ville blitt følgende:
-På fanget til bestefar, og sånn at jeg kan se ut fjorden, ned på båten...

-Løsningsordet i kryssordet fra Hjemmet?
"Investering".

Som Arve og Haldis har gjort. I framtid, trivsel og barnebarn.

Arve Thorsen

Thorsen

Publiseringsløsning fra IDLmedia AS