Tomtene

Vi har flere flotte tomter til salgs

Tomtene
 

Båthavna

Båthavna
 

Hyttefeltet fra sjøen

Hyttefeltet fra sjøen

Fra spisse fjell til runde svaberg

I solveggen på ei seterbrun, litt spesiell hytte, sitter Tone og nyter utsikten over mot Aspøya og bruene på Krifast-sambandet. Sunndalingen har nettopp vært nede i fjæresteinene og funnet noe rakved hun tenker å bruke til "no' fornuftig" som hun selv beskriver det. Og at hun finner nettopp dette, ja det er jeg ikke i tvil om. Hytta, av typen Solhytten, ligger idyllisk til, med et flott opparbeidet uteområde. Her kan rakveden fra fjæra ende som blikkfang på veggen når hun inviterer til havets festbord på utekjøkkenet sitt.

Hytta4.jpg

- Vi har prioritert uteområdet helt siden hytta reiste seg. Vi er i det hele tatt veldig mye ute når vi er på hytta. Mange timer arbeid er lagt ned også her ute, ikke bare i tilknytning til selve bygget.
Hytta stod ferdig i 2005, etter en byggeperiode på to år. Hytta har hun og ektemannen bygd. Begge to liker de å jobbe, og Tone kan også fortelle at hun er utdannet snekker. Vi er nok begge av den "handy" typen legger hun til med et smil... - Vi har lagt ned mange arbeidstimer og fritid her inne i bukta. I tillegg er hytta over flere plan, og er derfor spesiell på flere enn en måte...

Det siste lar hun henge litt i lufta.

Tones forhold til hytta er som nordmenn med hytte flest. Den representerer et alternativ til hverdagen. Man kan skifte kulisser og det er lystbetont å være der. Man opplever en annen atmosfære enn hjemme i hverdagen og på jobb.

- Hvorfor hytte her Tone?
- Vi hadde først en annen tomt, nærmere bestemt i Ålvundfjorden, men så dukket denne her opp. Vi tok bilturen, knappe timen fra Sunndal hvor vi bor, og kom hit, så utsikten og rusla ned på svabergene. Da var det gjort, vi var ikke i tvil. Her skulle vi bygge hytta vår. Den korte reiseveien på timen var avgjørende for valget. - Slik det er nå kan vi pendle til hytta, og er det en søndagskveld vi ønsker å være her lengre, kan vi tilbringe natten, og dra direkte på jobb dagen etter. Denne tilgjengeligheten er viktig for oss, og gjør også sitt til at hytta benyttes hele året.

Den idylliske bukta med svaberg og umiddelbar nærhet til sjøen er høyt verdsatt. Familien har to båter, både fiskebåt og turbåt, og bruker fjorden flittig. Tenåringene i familien er også glad i å dra på hytta, og benytter den flotte beliggenheten ved sjøen til både fiske og vannsport.

Det er også et sosialt aspekt ved hyttelivet kan Tone fortelle.
- Noe av det første vi gjør etter vi har kommet innover og tent opp, er å gå en liten rundt i feltet. Hyggelige naboer og andre i hyttemodus, med små eller store prosjekter er like typisk i dette feltet som i andre. Det er sosialt i Klokkarbukta, samtidig som det er en trygghet å vite at området er regulert og det foreligger begrensninger slik at man ikke trenger å våkne til et oppdrettsanlegg som utsikt.

-Det neste prosjektet nå er jacuzzi. Det gleder vi oss til. Da blir det hvertfall helårshytte, legger hun entusiastisk til. Og det er lett å være entusiastisk her. For en sunndaling, med høye fjell på alle kanter, kan man lett forstå at svaberg, krabbe servert på utekjøkkenet, fire flater steiner fra fjæra og rakved fra det samme området - oppleves med entusiasme. Som et brudd, et alternativ, noe annet enn hverdagen inne mellom de majestetiske fjellene, skjønner man at for Tone er det å ha hytte her
- ja det er rett og slett no' fornuftig!

 Hytte2.JPGHytte3.JPG
Hytta1.JPG

 

Publiseringsløsning fra IDLmedia AS