Tomtene

Vi har flere flotte tomter til salgs

Tomtene
 

Båthavna

Båthavna
 

Hyttefeltet fra sjøen

Hyttefeltet fra sjøen

Hyttemodus

"Vi snur oss rundt og stikk på hytta!". Slik innledet Kjetil Thorsen dagen med kona Kari da de kikket ut av kjøkkenvinduet på Sommero i Kristiansund søndag formiddag. Nå, knappe timen senere, sitter han i godstolen i Klokkarbukta, med båten trygt fortøyd på marinaen. Kaffekruset står mindre enn en armlengdes avstand unna, og fotball-lederen har satt på mobilen på lydløs. Han er i hyttemodus. Det har han vært siden 2004.

-2004 var vi på jakt etter hytte. Alternativene var mange, områdene vi så på likeså. Grunnen til at det ble Klokkarbukta var i grunnen tilfeldig. Vi var på hjem fra Oppdal, og den aktuelle dagen for vel fem år siden, var veien stengt fra Sunndal og utover Opdølstranda. Vi måtte kjøre Øksendalen og via Batnfjorden, ikke Tingvollsiden slik vi vanligvis gjorde. Da vi kom utover her på morgenkvisten i 5-6 tida og så området, naturen, utsikten med sola på vei opp, og samtidig visste vi var knappe timen hjemmefra - forelsket vi oss. Her ville vi bygge.

I dag sitter han i den lune kroken på hytta og er fortsatt like forelsket. Men forelskelsen har nå kanskje endret karakter til kjærlighet og den forutsigbare, trygge følelsen den representer. For det er noe trygt og godt ved å være på hytta i Klokkarbukta.

- Her har vi lagt ned mange timer arbeid, hatt mange opplevelser og lagt igjen mye av sjela vår. Man kan vel nesten kalle det å investere, ikke bare rent økonomisk, men også i framtiden. For her har Kjetil og familien tenkt å bli. Her skal årene framover nytes i fulle drag, slik han nå nyter kaffen på terrassen.

Området har endret seg siden han som en av de første valgte å bygge her. Nå åpner området seg, flere har fått øynene opp for hyttelivet her inne. For Kjetil har tilgjengeligheten vært viktig.

-Fra Kristiansund bruker vi ca 50 min med bil, mens vi med båt gjør unna turen på knappe halvtimen. Det representerer hyppigere bruk enn hvis vi skulle valgt hytteområde lengre unna. Dette er ei helårshytte, og vi bruker den flittig hele året gjennom. Både til lengre opphold, men også dagsturer som i dag. Unntaket er kanskje perioden før jul, med alle arrangement og de hektiske hverdagene vi alle opplever da. Men, vi er faktisk en gjeng hyttenaboer som har skapt vår egen julebordtradisjon her inne. Og det er denne trivselen, entusiasmen som ligger i bunn for at stadig flere finner sitt eget fristed her inne.

Det er noe allment over Ola nordmann og hytte. Det hører liksom sammen. Kjetil er intet unntak. - Jeg har stadig prosjekter, og på vei hjem planlegger vi neste gang vi skal innover, eller hva vi trenger å skaffe til neste gang. Hytta blir aldri ferdig, og man skal vel egentlig ikke bli ferdig, legger han til og lar sist utsagn henge litt i luften... Dette til tross for at hytta nede ved fjorden i aller høyeste grad kan oppfattes som ferdig.

For Kjetil er planene mange, og på spørsmål om hva neste prosjekt er blir han ivrig og nevner både steintrapp, naust og samlingsplass i den nye flotte marinaen. Sistnevnte yrer av liv om sommeren, og det er nærmest blitt en tradisjon at hyttefolket rusler en tur ned på marinaen på formiddag for å slå av en prat med naboene om alt og ingenting. Knop eller fisk i fjorden. Reinsfjellet eller beise terrasse.

Kjetil er glad i sjølivet, men er av den typen som liker fart og friheten fjorden kan tilby, ikke først og fremst sjansen for storfangst over ripa.

-Jeg er ikke så ivrig på fiske, men liker godt å være på sjøen, ta meg en tur tvers over fjorden til Fjordkroa på Aspøya, handle litt, lese VG'en og ta en softis før jeg vender baugen mot Klokkarbukta igjen. Dette er rekreasjon og på mange måter en frihet. Det å prioritere annerledes enn hva man gjør i hverdagen.

Tid for seg selv, men også det sosiale aspektet med å dra på hytta appellerer. Klokkarbukta er som et treffsted for generasjoner. -Her har vi relativt unge folk som oss, vi har besteforeldre i hyttegrenda og barn og unge i flott samspill.

Kaffekoppen er tom og Kjetil begynner å bli rastløs der han sitter. Ikke det at han skal noe spesielt, men trangen til å småpusle litt har begynt å melde seg. Han har noe småtteri han skulle sett på oppe ved annekset, og trasèen til steintrappa har han ennå ikke helt blitt enig med seg selv om... 

Han er i hyttemodus.

div bilder 052.jpgdiv bilder 914.jpg
div bilder 960.jpg

 

Publiseringsløsning fra IDLmedia AS