Tomtene

Vi har flere flotte tomter til salgs

Tomtene
 

Båthavna

Båthavna
 

Hyttefeltet fra sjøen

Hyttefeltet fra sjøen

Verdifull tid i Klokkarbukta!

div bilder 0531.jpgI den nye flotte båthavna finner vi far og sønn Hammerås, Terje og Brian. Yngstemann har nettopp vrengt av seg våtdrakta og pappa fortøyd båten. De har vært en snartur over til Fjordkroa på Aspøya og handlet inn grillmat. Yngstemann benyttet samtidig anledningen til å kjenne adrenalinet bruse litt bak båten, klamrende på en tube. Noen kompiser er ventet på besøk senere, så gutta må avslutte leken på vannet nå skal de rekke alt før besøket kommer.

Vi slår følge opp til hytta. Der møter vi Karin og June, mor og datter i familien Hammerås. De driver og ordner til for grillingen i den nye flotte grillstuen. Som norske menn i hus og hytter på denne tiden av året, er det Terje som har ansvaret for selv grillingen, mens jentene har i praksis gjort klart alt det andre som tilhører måltidet...

Den egentegnede grillstuen er mye benyttet får jeg vite, både sommer og vinter.
-Vinter også sier du? Ja, her virker Terje faktisk meget overbevisende da han forteller at det har sin egen sjarm å tenne opp i grillstuen og se snøfillene dale. -Overbevisende ja, men noe fjernt å tenke på, nå i begynnelsen av august.

Hytta så dagens lys i 2006. Den er ei Saltdalshytte, nærmere bestemt en modell kalt Kjærringøy. Råbygget ble satt opp på ei helg, og snekkerarbeidet, både utvendig og innvendig har Terje stått for selv. Tomten skaffet de seg året før.

-Hvorfor hytte her Terje?

Da vi skulle bygge oss hytte var det avgjørende og finne et sted hvor vi ikke skulle bruke for lang tid til transport. Å måtte ta ferge var uaktuelt og Oppdal var alt for lang kjøretur.
Klokkarbukta ligger meget sentralt til mellom Molde, Sunndalsøra, Surnadal og Kristiansund.
Størrelsen på hytta var også viktig (94 kvm + hems på 34 kvm) med tanke på at venner og familie kan komme på besøk for overnatting. Vi er veldig godt fornøyd slik vi har fått det her.

Ved siden av den idylliske plasseringen nede ved sjøen omkranses hytta av terrasser med utsikt mot Freikollen og Aspøya. Dette er på mange måter en hytte tilpasset en moderne familie. Her er det tatt hensyn til flere av familiens medlemmer.

Brian(13) og June(9) nærmer seg den "kritiske alderen" for deltagelse på familiens helgeturer på hytta. Konkurransen med alt det man har hjemme er knivskarp I ungdommens hverdag må en hytte ha x-faktor, det lille ekstra.. Det må gi noe spesielt å være på hytta.

Hytta til familien Hammerås nede i Klokkarbukta har x-faktor.
Parabolen sørger for at de riktige kanalene er på plass for å tilfredsstille både far og sønns hunger etter fotball. Trådløst nettverk fra NEAS er også på plass.

Men, den virkelige X-faktoren ligger i Klokkarbukta som hyttefelt. Her har ungene funnet jevngamle, de utnytter mulighetene området har å by på. Fjorden eller Osmarka. Fjæra eller Facebook på terrassen. Og på slike dager som i dag, bor de nærmest i vannet...

-Det er et sosialt felt her, samtidig som du kan trekke deg litt tilbake og være for deg selv om du ønsker det, kan Karin fortelle. -Som familie finner vi roen på hytta. I en stresset hverdag med jobb og aktive barn er det befriende og komme inn til Klokkarbukta, sommer som vinter. Vi pusler rundt og det er alltid noe forefallende som dukker opp eller vedlikehold som gjøres. Vi deltar også på dugnader, og ser samtidig en stor sosial gevinst i dette.

At familien trives på hytta hersker det ingen tvil om. De to siste årene har familien feiret jul her, og lar man tankene vandre, -det har nok sin egne sjarm og sitte her inne, lunt og godt og se snøfillene falle lekent mot en rimkledd terrasse.

-Dæm kjøre fra by'n no!, roper Brian fra stua. Han har nettopp vært innom på MSN og fått vite at besøket er på vei. - Da er de her om en time, kvitterer Terje fra grillen.

Og etter at grillmaten er fortært må man vel plusse på en time. Som kjent; "man skal vente en time med å bade etter at man har spist". Dette fikk i alle fall vi høre da vi var unge. Dagens unge legger nok fra seg I-podene og mobilene og plukker fram våtdraktene før denne berømte timen er gått. Og det er rart hvor fort tiden går når man trives.

Og klokka går fort i Klokkarbukta, -her trives man nemlig. Også ungdommen.

div bilder 049.jpgdiv bilder 539.jpg
div bilder 589.jpg

 

Publiseringsløsning fra IDLmedia AS